Įvadinis praktinis seminaras Rumšiškėse

2016 metų rugpjūčio 13 d. Rumšiškėse įvyko draugijos narių susitikimas, kurio metu pristatyti ir praktiškai išbandyti keli, Lietuvoje nauji sveikatinimo metodai: hipoterapija ir dailės terapija, refleksija.

Tai pagalbiniai instrumentai greta uždegiminės žarnos ligos (UŽL) palaikomojo gydymo medikamentais, kurie, mes manome, padės sergantiesiems kovoti su lėtine, visą gyvenimą truksiančia liga. Naujovių tikslas – moksliškai įrodytais ir Europoje taikomais metodais, sumažinti ligos eigoje kylantį stresinį sindromą ir vidinę įtampą.

Sergant UŽL neigiamai pasikeičia psichologinė pusiausvyra: krinta savivertė, pasitikėjimas savimi, kyla nerimas ir depresija. Tai išgyvenimai, kurie mūsų šalies nūdienoje turi liūdnas pasekmes ir baigtis. Nuo seno žinomas organinis ryšys tarp galvos ir virškinimo kanalo – visas patiriamas stresas paveikia mūsų žarnyną jį žeisdamas. Susidaro „ydingasis ratas“: dėl žarnyno problemų kylą psichologinis distresas, o pastarasis vėl gi grįžtamai neigiamai veikia virškinimo sistemos vientisumą. Naujų sveikatinimo metodų užduotis būtent ir yra suardyti šį ydingąjį ratą.

Hipoterapija (gr. hippos – arklys + therapia – gydymas) arba gydomasis jojimas, – tai gydymas ir ugdymas žirgais. Jojantis sergantysis atlieka specialius pratimus, bendrauja su terapijos komanda, kurią sudaro žirgininkas, kineziterapeutas bei psichoterapeutas.

Dailės terapija, refleksija – piešiniuose stengiamasi išreikšti savo jausmus, patirtus išgyvenimus. Vėliau, piešiniai aptariami draugų grupėje su gydytoju specialistu.

Daugiau susitikimo nuotraukų galite rasti NARIAMS skirtoje zonoje.

Atgal į naujienų sąrašą