Pasaulinė UŽL diena Lietuvoje 2018

Kiekvienais metais gegužės 19-ąją Pasaulis mini Uždegiminių žarnų ligų (UŽL) dieną. Šiuo renginiu siekiama suvienyti ir palaikyti sergančiuosius, jų artimuosius visą gyvenimą truksiančioje kovoje. Be to, norima atkreipti aplinkinių dėmesį, kad kiekvienas iš mūsų savo žodžiu ir darbais gali padėti UŽL sergantiesiems geriau adaptuotis visuomenėje, moksle ir darbe.

2018 m. Lietuvos UŽL asociacija tampa panašių draugijų Federacijos Europoje nare (angl. European Federation of Crohn’s & Ulcerative Colitis Associations, EFCCA). Daugiau nei 38 pasaulio šalis reprezentuojanti organizacija vykdo daugybę tarptautinių projektų. Vienas jų pradėtas dar 2010 metais: tuo pačiu metu įvairiuose pasaulio kampeliuose violetine spalva apšviečiamas išskirtinis, šalį reprezentuojantus statinys.

Lietuvos Draugija šiais metais nutarė apšviesti Palangos gintaro muziejų, kaip vieną gražiausių ir geriausiai šalį reprezentuojančių statinių šalyje. Be to, ištoriškai mūsų kraštas visuomet buvo atpažįstamas ir tapatinamas su lietuviškuoju auksu – gintaru.

Daugiau pasiruošimo ir apšvietimo nuotraukų galite rasti NARIAMS skirtoje zonoje.

Norėdami paskatinti diskusiją, draugijos nariams uždavėme kelis klausimus:

Dalį atsakymų pateikiame žemiau.

Margarita

Arvydas

Tadas

Iveta

Artūras

Tomas

Inesa

Paulius

Neringa

Oksana

Irma

Atgal į naujienų sąrašą