EFCCA generalinė asamblėja 2019

2019 m. gegužės 24-25 dienomis Prahoje (Čekija) vyko kasmetinė generalinė asamblėja, kurios metu susirinko UŽL asociacijų atstovai iš daugiau nei 40 Europos ir Pasaulio šalių. Susitikime pateikta kasmetinė ataskaita, vyko valdybos rinkimai, naujų šalių-narių (Brazilija, Kazakstanas, Trinidado ir Tobago) priėmimo procedūros.

Pristatytos Europoje vykdomų projektų (IBD cost survey, worlIBDday, Animation in the pipeline ir kt.) anotacijos ir ataskaitos, kas nuveikta ECCO ir ESPGHAN kongresuose.

Patvirtinta EFCCA organizacijos strategija 2019-2022 metams ir įvardinti pagrindiniai veiklos objektai, į kuriuos bus labiausiai nukreiptos asociacijų pastangos ir iniciatyvos. Tai turės įtakos ES politikai Briuselyje, paveiks atitinkamų šalių-narių tolimesnę veiklą.

Susitikimas buvo naudingas vertinant iniciatyvas ir kuriant idėjas atskirose šalyse, įskaitant Lietuvą. Buvo skaitomos paskaitos (Čekijos gastroenterologo dr. Martin Bortlik, Didžiosios Britanijos psichologo dr. Yoram Inspector), dalį kurių viliamės pateikti Draugijos nariams mūsų svetainėje artimiausiu metu.

Atgal į naujienų sąrašą