„Išreikšk savo mintis”

Tai žaidimas, skirtas sergantiesiems UŽL ir jų artimiesiems

Asociacijos narių susirinkime Kaune pristatėme ką tik išverstą olandų žaidimą, skirtą UŽL sergantiesiems ir jų artimiesiems. Viliamės, žaidimas pagyvins tarpusavio supratimą, socialinę adaptaciją ir pagerins psicho-emocinę sveikatą! Žaidimą dalinsime narių susitikimuose ir didesniuose medicinos centruose Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje.

žaidimas "Išreikšk savo mintis"

Žaidimas skirtas šeimos nariams (gali žaisti tėvas su dukra, paauglys vaikas su mama ir kt.), sutuoktiniams, sergančiajam su artimu draugu, sergančiajam su psichologu ir t.t. Netinka asmenims ką tik susirgusiems.

Žaidimo tikslas pagerinti tarpusavio supratimą ir mažinti psichologinį stresą, atsirandantį susirgus. Rekomenduojame neskaityti kortelių klausimų nepradėjus žaidimo – bus prarasta žaidimo paskirtis ir prasmė.

Kaip žaidžiama? Būtina nusiteikti atviram, ramiam pokalbiui dviese (kiti asmenys nedalyvauja). Pasirinkite ramią tylią aplinką. Kortelės išmaišomos ir traukiamos po vieną. Yra trijų rūšių kortelės: klausimas sergančiajam (klausia nesergantis asmuo; geltona kortelė); klausimas nesergančiam, artimajam (klausia UŽL sergantysis; rausva kortelė); kortelė su faktu – gali atsakinėti abu, tikrinama ar asmuo žino faktą apie UŽL, ar jis tikras ar išgalvotas (žalia kortelė).     

Atgal į naujienų sąrašą